Nasilje nad ženama

Saopštenje za javnost: Bezuslovna podrška mladim ženama koje su prijavile silovanje i seksualno zlostavljanje

January 25, 2021 , In: Snažna, Svesna Problema, Uspešna , With: No Comments
0

Autonomni ženski centar je ponosan na mlade žene koje su se osnažile i prijavile silovanje i seksualno zlostavljanje koje im se desilo od strane osobe u koju su imale apsolutno poverenje da je tu da ih uči i podržava.

Podsećamo da je potrebna velika hrabrost da se progovori protiv osobe koja je, koristeći poziciju moći i autoriteta, izgradila odnos poverenja sa decom, učinila da se osećaju posebno, a zatim ih na najteži mogući način zloupotrebila, i nametnula osećaj odgovornosti, stida i postiđenosti.

Istovremeno, pohvaljujemo sve medije koji su prilikom izveštavanja o ovoj temi to činili bez senzacionalizma, poštujući privatnost i dostojanstvo ovih mladih devojaka. Nadamo se da će i ostali mediji voditi računa da svojim izveštavanjem ne ugroze dalje istražne radnje koje će se biti preduzimane u ovom postupku i da svojim izveštavanjem neće dovesti ove mlade žene u veću opasnost.

Dodatno, podržavamo sve roditelje da sa svojom decom razgovaraju o tome kako prepoznati seksualnu zloupotrebu kroz otvorene i podržavajuće razgovore koji decu ohrabruju da im se obrate ukoliko im se tako nešto desi.

 

IZVOR: AŽC

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment