Uskoro timovi za borbu protiv narkomanije u školama

Uskoro timovi za borbu protiv narkomanije u školama

July 1, 2018 , In: Supermama, Uspešna , With: No Comments
0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas formiranje timova za borbu protiv narkomanije u Srbiji.

Timovi sastavljeni od psihijatara, psihologa, iskusnih policajaca, tužilaca, obilaziće osnovne i srednje škole i održati predavanja deci o narkomaniji i štetnim posledicama uzimanja droge.

“Insistiraćemo na slikama, da deca vide kako izgledaju oni koji konzumiraju drogu, šta se dešava sa njima, kroz šta sve prolaze… U tom periodu njima će najbolje u sećanju ostati urezane slike. Mislim da je to jedan od načina da shvate ozbiljnost problema, jer očigledno do sada ne shvataju ozbiljno čim ulaze u tu priču”, rekao je Lončar za TV Prva.

Ona je, nakon smrti troje tinejdžera za nedelju dana od prekomerne upotrebe narkotika, rekao da su već članovi Vlade Srbije razgovarali o tom problemu i da postoji saglasnost svih da se formiraju timovi. Nakon što se formiraju timovi biće napravljen program sa kojim će se, kako je rekao, ući u svaku školu.

Drugi veoma važan aspekt priče su roditelji, te će Vlada Srbije zakupiti termine u večernjim satima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kako bi stručnjaci koji se bave tom problematikom ukazali roditeljima na šta treba da obrate pažnju kod dece, kako izgledaju oni koji konzumiraju drugu, koje su posledice.

On je naglasio da će se deca motivisati da policiji, bez posledica, prijave one koji prodaju drogu njihovim drugovima.

“Država neće imati milosti ni razumevanja prema onima koji truju i ubijaju našu decu. Mi tako gubimo najperspektivnije, za nekoliko sati izgubimo zdravo dete”, zaključio je on.

 

Izvor: Radio-internet 021

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment