MISIJA

Udruženje građana Centar za informisanje „Šta žene žele“ osnovano je sa željom i nadom da se mogu naći rešenja za mnoge probleme koje muče one koji su u srpskom društvu najslabija karika. Mislimo, pre svega, na žene i devojčice žrtve porodičnog nasilja i decu školskog uzrasta koja nisu svesna da su žrtve vršnjačkog nasilja. Ono što nas u Udruženju naročito uznemirava jeste činjenica da su žrtve najčešće svesne svog položaja, ali u našem društvu je nasilno ponašanje postalo uobičajena pojava a trpljenje neka vrsta inicijacije „do unapređenja“, odnosno prihvatanja. Žrtve pronalaze hiljadu razloga da ne priznaju svoj položaj, jer, nažalost, često nemaju od koga da traže pomoć. Pokušaćemo da doprinesemo jačanju ženskog pokreta koji radi na poboljšanju svakodnevnog života žena, devojčica, dece, jednak pristup znanju i resursima, i transformaciju rodnih uloga u srpskom društvu.
Baveći se ovim ozbiljnim temama, odlučile smo da ih približimo čitaocima putem internet portala koji neće biti pretrpan statistikama, predugačkim i zamornim tekstovima… Trudićemo se da budemo dobro društvo uz jutarnju kafu, da pružimo lepu reč na pauzi, olakšanje pre sna… i trudićemo se da pomognemo i budemo podrška…
Organizovaćemo panele, diskusije, edukativna druženja sa namerom da olakšamo život onima kojima je pomoć potrebna… svesno smo odabrale težak put, postavile sebi visoke standarde i trudićemo se da vas ne razočaramo.
Uživajte u našim tekstovima i pomozite sebi ako je to potrebno.
Žena i dete ne treba da trpe – ali prvi korak je vaš i uvek je najteži!

VIZIJA

Sloboda i ravnopravnost.
Društvo bez nasilja.
Nasmejana i srećna lica.
Bezbrižna deca.

KONTAKT

Udruženje građana – Centar za informisanje “Šta žene žele”
www.stazenezele.com
email adresa:
stazenezele.com@gmail.com

Ulica cara Uroša 7/2
21 000 Novi Sad
021/494 612

Odgovorno lice Slobodanka Šatara
bobasat@gmail.com