tri zlatna pravila za lepši izgled

Tri zlatna pravila za lepši izgled

November 2, 2017 , In: Lepa , With: No Comments
0

Pravilno držanje tela i samopouzdanje važni su, ali nisu jedini preduslovi za dobar izgled. Da bi efekat pred ogledalom bio potpun, neophodno je da se pridržavate najosnovnijih pravila

Možda lepota nije vaš glavni adut, ali osećaj da izgledate najbolje što možete – znatno će vam podići samopouzdanje. Način na koji ćete to postići ne mora  biti komplikovan, a ni skup. Stručnjaci tvrde kako je dovoljno da ovladate osnovnim pravilima, zahvaljujući kojima ćete se osećati i izgledati odlično, ne ulažući u to mnogo vremena ili novca. Ovo su neki od osnovnih saveta vrhunskih svetskih kozmetičara:

Pravilo 1: Ne potcenjujte moć hidratacije

Bilo da imate suvu, normalanu ili masnu kožu, ukoliko možete sebi priuštiti samo jedan proizvod za negu, neka to bude dobra krema za hidrataciju. Kožu lica ćete osvežiti i podmladiti ako je svakodnevno čistite blagim sredstvom, a potom mažete odgovarajućom kremom.

Dobrim sredstvom za hidriranje smatra se proizvod koji   pruža koži potrebnu vlagu, podstičući je na samohidriranje, i čuva postojeću vlažnost. Koju ćete vrstu odabrati – zavisi od vašeg tipa kože.

Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu, treba da  upotrebljavate proizvode s prirodnim alfahidroksi kiselinama (AHA), koje  pospešuju apsorbovanje vlage na površini kože.

S druge strane, ako vam je koža masnija, redovno je mažite nežnim i blagim hidratantnim kremama. Ako koža luči previše masnoće, to ne znači da je hidrirana, jer joj mast ne obezbeđujevlagu.

Pravilo 3: Kreme za zaštitu od sunca obavezne su i zimi

Pre nego što posetite estetskog hirurga ili potrošite pola plate na najnoviju kremu protiv bora, pokušajte se zaštiti kremom za sunčanje. Razlog je vrlo jednostavan. Kad god nanesete ovaj proizvod na kožu, blokirate štetno dejstvo sunčevih zraka i time sprečavate pojavu bora i drugih nepravilnosti koje nastaju kao posledica starenja. Kreme sa zaštitnim faktorom nisu vam potrebne samo leti, obavezno ih upotrebljavajte i u zimskim mesecima.

Zaštitnu kremu možete iskoristiti kao podlogu za šminku, pre nego što upotrebite bilo koji preparat. Šminkanje završite nanošenjem prozirnog mineralnog pudera, koji sadrži prirodne blokatore sunčevih zraka. Pošto se ovaj puder ne taloži na koži, možete ga dodavati ceo dan.

Pravilo 3: Pažljivo birajte sredstva za čišćenje

Ukoliko ste dosad čistili lice sapunom i vodom, vreme je da promenite pristup, savetuju dermatolozi. Jedan od najboljih saveznika lepote jeste povremena upotreba blagog sredstva za čišćenje lica.

Verovatno dolazite u iskušenje da nekoliko puta dnevno detaljno operete lice, posebno ako vam je koža masna. Međutim, učestalo pranje može imati kontraefekat i uzrokovati oštećenja kože, posebno ako se koristite jakim sapunima. Utvrđeno je da osobe koje peru lice češće od dvaput dnevno oštećuju prirodni lipidni štit, koji koži obezbeđuje svežinu i zategnutost. A kad se naruši ova prirodna barijera, koža postaje suva, puca, ljušti se, svrbi, peče i deluje starije.

 

Iako nije jedini preduslov za lepši izgled, pravilno držanje tela je važno. Više o tome pročitajte OVDE

Leave a Comment