Ljubav na radnom mestu

Ljubav na radnom mestu – DA ili NE

March 13, 2018 , In: Snažna, Uspešna , With: No Comments
1

Američka iskustva

Ako ste osetili leptiriće u stomaku i “videli” da lete varnice kada sretnete kolegu u hodniku firme ili na sastanku, znate zašto postavljamo ovo pitanje. Čudno je da ljubav može da bude prepreka bilo čemu, ali stručnjaci su i za to pronašli argumente. Pojedini poslodavci zabranjuju intimne veze na poslu, a neki ne obraćaju pažnju na to sve dok zaposleni obavljaju posao kako treba.

Ali, da, može da bude komplikovano…

Američke kompanije pokušavaju da spreče romantične veze u svojim prostorijama zbog odgovornosti, odnosno rizika. Njihov problem nije ljubav, nego ogromne pravne zavrzlame i skupe tužbe ako se utvrdi da je bilo seksualnog zlostavljanja i zloupotrebe moći. Dakle, ukinuta je romantika zbog straha od seksizma, mobinga, zlostavljanja… Sada se vode ozbiljne diskusije o tome da li dozvoliti veze među kolegama.

Početkom januara, četiri žene u velikoj firmi “Asana” – tri iz ljudskih resursa i jedna iz marketinga – okupile su se da analiziraju prvi pravilnik o vezama između kolega. Dogovarale su se kako da definišu romantiku na radnom mestu, brišući fraze koje su opisivale obostranu privlačnost između zaposlenih.

Jedna od velikih dilema bilo je i to da li je u redu veza između zaposlenih koji nisu menadžeri jedno drugom. A šta ako se desi šema za jedno veče? Ne, to je previše nametljivo. Šta ako su otišli na nekoliko sastanaka, ali i dalje nisu u zvaničnoj vezi? Anna Binder, šef za međuljudske odnose u “Asani”, predložila je da zaposleni spomenu to ljudskim resursima, ali ne moraju službeno da prijave.

“Razum i u ovom slučaju treba da ima glavnu reč”, kaže Anna. “Naravno da ne želim da kontrolišem svaki poljubac, ali veza između šefa i službenice može biti opasna za firmu – finansijski.”

Prema godišnjoj anketi “CareerBuildera”, oko 40% zaposlenih zabavljalo se sa nekim iz firme, a prošle godine taj postotak bio je 36.

“Mnoge kompanije su obeshrabrivale veze između nadređenih i službenika”, kaže ekspert za ljudske resurse Doug Smith koji se bavi ovim pitanjem .

On dobija mnogo pritužbi na šefove kompanija, neretko su u pitanju optužbe zbog seksualnog zlostavljanja i pokušava situaciju da reši tako što predlaže stroge zabrane o zabavljanju menadžera sa bilo kim u organizaciji, sa otkazom kao potencijalnom posledicom. Kaže da svaka kompanija prihvata ovaj predlog.

Druženje preko društvenih mreža

Druženje preko društvenih mreža

U “Fishbowlu”, društvenoj mreži za konsultovanje, reklamiranje i druge profesije, sve više se priča o vezama na poslu i taj trend je porastao tokom poslednja tri meseca 2017. Zaposleni sve više ćaskaju onlajn i izbegavaju direktan kontakt, a naročito davanje komplimenata na račun izgleda. Smatraju da tako mogu biti žrtve mobinga ili optuženi za seksizam, iako im to nije bila namera. Drugi, opet, ističu da se ponašaju kao i uvek, pre svega zato što odrasli ljudi jasno razgraničavaju razliku između uznemiravanja i pristojnog udvaranja.

Linija između kolegijalnosti i romantike može biti nejasna, pogotovo u velikim kompanijama, gde radnici imaju povlastice kao što su besplatni obroci, teretana i frizerski saloni… U tim situacijama su upućeniji jedni na druge, ali u opuštenoj atmosferi iako se sve odvija u kompaniji.

“Pravilo u kompanijama ‘Facebook’ i ‘Alphabet Inc’s Google’ glasi: Zaposlenima je dozvoljeno da pozovu kolegu na sastanak samo jednom. Ako su odbijeni, nemaju pravo da pitaju opet. Dvosmisleni odgovori kao što su ‘zauzet/a sam’, ili ‘ne mogu te večeri’, računaju se kao ‘ne’”, kaže Heidi Swartz, šefica prava za zaposlene u “Facebooku”. U ovoj kompaniji ističu i sledeću situaciju – ako potencijalni sastanak podrazumeva da je jedna osoba šef drugoj, sastanak ne mora biti prijavljen ljudskim resursima. Oni veruju svojim radnicima i sigurni su da će prijaviti vezu koja je u sukobu interesa. Ako se to ne uradi, postoje sankcije.

Stvarni život nikada nije “jasan”, kao scenariji koji se pojavljuju u vežbama za seksualno zlostavljanje.

“Nisam bila sigurna da li sam pozvana na sastanak ili ne”, kaže Anna Wood koja je četiri godine radila u “Googlu”. Sad je vlasnica “Brains Over Blondea”, ženske platforme o načinu života, i priseća se kako se nalazila na slučajnim sastancima za koje je mislila da su samo piće sa kolegom, ali je druga osoba mislila da su na sastanku.

U “Googlu” imaju pravilnik o zabavljanju između kolega od 2004, ali stručnjaci za ljudske resurse ističu da prekomerna pravila o odnosima mogu biti teška za sprovođenje, ali i otežavajući faktor za kompaniju koja nastoji da privuče i zadrži talente.

Jacqueline Breslin, direktorka u ljudskim resursima kompanije “TriNet”, otkriva da je pred kraj 2017. počela da prima gomilu pitanja o takozvanim “ljubavnim ugovorima”. Naime, tako se par obavezuje na profesionalno ponašanje a istovremeno potvrđuje da nije prisiljen na vezu, što znači da se kompanija maksimalno ograđuje i štiti od zloupotrebe. Ona je predložila svojim klijentima, bilo da su u pitanju male ili velike kompanije, da budu oprezni.

“Dokumenti mogu biti vrlo nametljivi i obavezujući”, kaže ona. “Ali takvi ugovori su i dalje retki”.

Postavlja se, izgleda, naivno pitanje – zašto ljudima zabranjivati druženja i ljubavne veze na poslu? U velikim kompanijama radno vreme je takvo da se neretko ostaje i prekovremeno, a jedina satisfakcija je to što se na Zapadu taj rad dodatno plaća. U svakom slučaju, trpi privatni život. Otuda nije čudno zaljubljivanje na radnom mestu – upravo tu sreće se najviše ljudi.

Sa druge strane, kompanije i njihovi advokati, nažalost, imaju jake argumente jer često šefovi ne poštuju podređene i doživljavaju ih kao seksualne objekte “na koje imaju pravo”. Neretko zaposleni tuže kompanije zbog seksizma menadžera ili seksualnog zlostavljanja, i te parnice koštaju veoma mnogo. Dakle, pravda i u ovom slučaju ima dva lica.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment