MINI-ANKETA: Kada deci dozvoliti da koriste telefon, devojčica, riđokosa,

MINI-ANKETA: Kada deci dozvoliti da koriste telefon

February 3, 2018 , In: Supermama , With: No Comments
0

Telefon – da ili ne? Kada ste svojim mališanima dopustili da uđu u svet moderne tehnologije? Plašite li se da bi ih preterana upotreba pametnih telefona mogla učiniti nedruštvenim?

Evo šta su nam rekle iskusne mame:

Dina (38): Upotrebu mobilnog telefona dopustila sam ćerki tek kad je napunila 11 godina. Tehnologija ima smisla tek kad ima svrhu. Smatram da za upotrebu mobilnog telefona u predškolskom uzrastu zaista nema opravdanja.

Tanja (42): Ivanu sam stavila do znanja da telefon ne služi zabavi i da ne sme da ga koristi po ceo dan. Strogo smo ograničili upotrebu interneta i ne dozvoljavamo pisanje poruka kada je porodica na okupu – za vreme jela ili u zajedničkom izlasku.

Dijana (44): Nismo dozvolili da zbog stalne komunikacije mobilnim telefonom Mila preskoči neke faze odrastanja. Insistiramo na tome da se što više druži sa svojim prijateljicama, a da telefon bude samo sredstvo za dogovor o budućim druženjima. Stan nam je stalno pun dece, a dok su kod nas, telefone drže na stolu, samo da mogu da se jave roditeljima.

Eva (48): Telefon ima više prednosti nego mana. Sanja ide u školu gradskim prevozom, ima mnogo vannastavnih aktivnosti, a kad smo na poslu, ona ostaje sama kod kuće, pa mi je veoma bitno da u svakom trenutku znam gde se nalazi i da li je sve u redu. Naravno, bilo je i trenutaka kad nam je iz svoje sobe slala poruku da pita da li je gotov ručak. Te aktivnosti smo strogo zabranili!

Comments are closed.