sa decom

Roditelji žele da veruju da njihovo dete ne dolazi u kontakt sa drogom

December 12, 2018 , In: Supermama , With: No Comments
0

Živimo u turbulentnim i zahtevnim vremenima. Odrasli se bore sa stresom na poslu, za radno mesto i platu, napredovanje u karijeri, a deca sa školskim obavezama, vannastavnim aktivnostima, i željom da odrastu i nađu svoje mesto u društvu. Posledica je manjak vremena za porodicu, koja se u savremenom društvu sve više urušava, a ona je osnovna ćelija zdravog, produktivnog društva.

Novo vreme zahteva i nove metode odnosa prema deci, zabrane nikada nisu rešenje, a ono što najčešće nedostaje modernoj porodici jeste kvalitetna komunikacija.

Razgovarali smo sa Jelenom Desnicom, direktorkom novosadske računarske gimnazije „Smart“, upravo o deci i roditeljima, o tome kakav je danas položaj dece u porodici i društvu, problemima sa kojima se mladi suočavaju, a narkomanija je svakako najozbiljniji.

Osvrćući se na probleme i opasnosti koje decu vrebaju iz sajber prostora, gospođa Desnica ukazuje na ozbiljan generacijski jaz u znanju koje mlade generacije imaju u odnosu na roditelje, a pogotovo na  bake i deke. Taj jaz dovodi do toga da roditelji ne znaju kako da zaštite decu, a retko se potrude da se edukuju. Ona roditeljima savetuje da ugase televizor, isključe telefone i porade na kvalitetu komunikacije sa detetom. Ključno je da što više vremena provode zajedno.

 

Redakcija ŠŽŽ

Projekat „Droga ne sme da bude izbor“ sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu i informisanje.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment