bolovi u leđima

BOLOVI U LEĐIMA: Male promene čine čuda

October 9, 2017 , In: Zdrava , With: No Comments
0

Unesite male izmene u način na koji peglate, gledate televiziju i vozite svakog dana – i nestaće bolovi u leđima, tegobe i umor!

Zdrav način… PEGLANJA

Zaboravite na peglanje u sedećem položaju. Iako vam se možda čini da se tako manje umarate jer ne stojite, vaše telo se koristi svom energijom da bi pokretalo ramena, ruke i kičmu. Najbolje bi bilo da dasku za peglanje podignete do struka kako se ne biste saginjali. Kad peglate, sva snaga treba da je u rukama. Dok peglate, zamaraju vam se noge jer moraju držati celo telo uspravno, dok je sva sila prebačena na ruke i ramena. Zato je najbolje da jednu nogu podignete kako bi se ona odmarala dok radite.

Zdrav način da … GLEDATE TELEVIZIJU

Gledajte televiziju u sedećem položaju. Zaboravite na ležanje na trosedu, kanabeu i krevetu – najbolji način za gledanje televizije jeste sedenje s nogama dignutim u visini tela.

Kičma prilikom gledanja televizije treba da stoji uspravno jer je to najbolji način da se ona i odmori. Ako ležite i krivite glavu da biste videli TV, kičma se savija, a samim tim i zamara.

Leđa možete podupreti manjim jastukom tako što ćete ga staviti u predeo karlice.

Zdrav način… VOŽNJE AUTOMOBILA

Spustite naslon sedišta da bude pod uglom od 20 do 25 stepeni i ne ostavljajte mnogo prostora za noge. Žene imaju običaj da previše isprave naslon sedišta, zbog čega su grudi skroz primaknute volanu, dok su ramena  skupljena i podignuta. Svakodnevni boravak u takvom položaju uzrokovaće napetost i bol u ramenima. Zato morate namestiti sedište tako da su vam ramena stalno naslonjena na sedište, a ruke blago savijene u laktovima tokom vožnje. Ovaj položaj ruku automatski će vas naterati da sedite ispravljenih leđa.

– Povucite ramena unazad, uvucite stomak i držite glavu u ravni s ramenima. U tom položaju smanjuje se opterećenje kičme, zglobova i mišića. Na početku ćete možda morati da razmišljate o pravilnom sedenju za volanom, ali ćete se s vremenom navići.

– Vozačko sedište u većini automobila savijeno je u obliku slova C . Ono je ljudima obično udobno, ali nije zdravo za telo. Jastuče – recimo, 30 x 30 cm – između baze kičme i sedišta pružiće vam bolji oslonac i omogućiti vam da sedite u pravilnom položaju.

Ako vas leđa bole jer vreme stalno provodite za računarom, pročitajte i OVAJ tekst.

  1. Pingback: best erection pills

  2. Pingback: ed pills that really work

  3. Pingback: cialis online

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment