vežbe za ruke

6 načina da zategnete nadlaktice

November 24, 2017 , In: Lepa , With: No Comments
0

Lepo oblikovane, elegantne ruke žele sve žene. Predlažemo vam zabavne i veoma efikasne vežbe koje nećete ni osetiti

Ojačajte ruke joga vežbom

Nema potrebe da provodite sate i sate u teretani da biste bili zadovoljni izgledom. Probajte joga vežbe, inače izuzetno efikasne i za jačanje i za oblikovanje tela, a bez zamornog skakutanja i preznojavanja. Ovi specifični, mirni pokreti angažuju sve mišiće i tako ih vremenom definišu po vašoj želji.

Probajte ovo: KOBRA

U ovoj joga pozi, ramena se otvaraju i težina je na rukama, tako ih oblikujete i gubite masne naslage.

 • Lezite na stomak, noge pružite i skupite a ruke priljubite uz telo.
 • Opustite se i duboko dišite. Laganopodignite laktove i dlanove stavite pored stomaka. Noge malo raširite.
 • Uz spor izdisaj, lagano podignite glavu i ramena i oslanjajte se na dlanove. Osetićete težinu u rukama koje vas drže u položaju.
 • Zadržite se u ovoj pozi nekoliko trenutaka, recimo šest udisaja i izdisaja. Lagano se spustite na prostirku, uz obavezan izdisaj. Ponovite vežbu četiri puta.

Ako vam je na početku vežbanja teško da se podignete dlanovima smeštenim pored struka, pomerite ih u ravan ramena.

Razgibajte se netbolom

Netbolje verzija košarke, igraju dva tima sa po sedam igrača. Dakle, to je brz sport sa dosta skakanja, trčanja i okretanja. Lopta je ključna jer je sjajna za oblikovanje ruku.

Probajte ovo: dodavanje

 • Veoma koristan vid vežbe a možete ga probati u dvorištu, ili hodniku. Naročito se jačaju nadlaktice.
 • Držite loptu sa obe ruke, savijte laktove i približite ih prsima.
 • Stanite na jedno stopalo, držeći laktove blizu tela, onda ih brzo odgurnite zajedno sa loptom.
 • Kako puštate loptu, ispravite ruke i prste – zglobove okrenite na gore da bi vam ruke bile 100% ispravljene. Ponovite postupak 20 puta.

 

Zategnite se tenisom

Sat vremena korišćenja reketa, oblikuje bicepse, tricepse i ramena, ali jača se i ceo gornji deo tela.  Možete igrati singlove ili dublove sa drugima, ili jednostavno kod kuće, udarajući loptom o zid.

Probajte ovo: zidni tenis

Ova vežba je laka a potrebna oprema minimalna. Savršen je način da se zainteresujete za tenis, ako ga niste igrali ranije.

 • Stanite oko 3 metra od zida, ili visoke ograde, i reketom odbijajte loptu od zida.
 • Zamahnite rukom ka napred, dlanovima okrenutim ka gore, dozvoljavajući lopti da odskoči pre nego što se vrati ka vama. Verovatno ćete preferirati da koristite jednu ruku (jaču). Uradite oko 20 ponavljanja svakom rukom da bi se obe jačale. Ponovite 4 puta.
 • Nordijsko šetanje

Ova fizička aktivnost pojavila se u Finskoj davne 1930. godine, a podrazumeva šetanje sa štapovima zbog čega su ruke veoma aktivne. Koriste se uvek isti pokreti kao u skijaškom trčanju. Može se reći da su pravila stroga, pa samim tim dovode do aktiviranja iste grupe mišića i veoma dobrih rezultata. Međutim, šetati sa štapovima možete bilo kada, bilo gde, nezavisno od vremenskih uslova.

Probajte ovo: Šetajte

 • Štapove možete nabaviti u bolje opremljenim sportskim radnjama, ili budite kreativni.
 • Važno je da štapove naizmenično izbacujete ispred sebe a da ruka bude ispružena, ovo je odlična vežba za celo telo a naročito grupu mišića na ramenima i leđima.
 • Za početak, krećite se po stanu ili dvorištu, a posle pređite u prirodu i povećavajte vreme.

Planinarenje

Penjanje po stenama ima mnogo dobrih strana, a naročito je korisno za oblikovanje ruku jer mišiće opterećujete sopstvenom težinom. Danas se ovim adrenalinskim sportom može baviti i u zatvorenom prostoru jer postoje specijalno dizajnirani zidovi koji simuliraju prepreke i visinu. Naravno, bezbednost je maksimalna.

Probajte ovo: „Visite“ sa šipke

Jasno je da je teško baviti se penjanjem po stenama ako takav zid nemate kod kuće, ali predlažemo vam veoma praktičnu i efikasnu zamensku vežbu. Suština je u tome da se jačaju i oblikuju ruke zahvaljujući sopstvenoj težini, ali u kućnim uslovima, štedite vreme a dobijate odlične rezultate.

 • Nabavite deblju šipku, može biti i drvena, i postavite je visoko na zid u stanu. Obuhvatite je obema rukama, oslanjajući se leđima na zid.
 • Lagano podižite noge i zadržite ih 20 sekundi. Obavezno pravite pauze.

Oblikujte se boksom

Verovatno ste daleko od borca u ringu, ali ovaj sport je idealan za jačanje ramena i ruku. On podrazumeva moćne pokrete koji jačaju mišiće i povećavaju njihov tonus.

Probajte: Direkti

Pre nego što počnete sa vežbom, zauzmite pravilan bokserski stav. Ako ste dešnjak, levo rame treba da vas štiti od protivnika i obrnuto.

 

 1. Pingback: cost of tadalafil generic at walgreens

 2. Pingback: medicine erectile dysfunction

 3. Pingback: erectile dysfunction medications

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment